تجهیزات پزشکی

        تجهیزات پزشکی

 

   سیستمهای یو پی اس، در کاربردهای متنوعی شامل سرورهای داده، سیستمهای کامپیوتری، تجهیزات و ابزار دقیق در صنعت و آزمایشگاهها بکار گرفته می شود. به دلیل حفاظتی که سیستمهای UPS، بدست می دهد، این تجهیزات برای هر کاربردی که در آن بارها و مصرف کننده های حساس وجود دارد و قطع برق یا کیفیت نامطلوب آن موجب بروز مشکلی گردد، استفاده می شوند. به همین شکل، بسیاری از تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی نسبت به کیفیت، قطع لحظه ای و بلند مدت برق حساس هستند. برای بسیاری مراکز درمانی و سلامت، بخصوص در کشورهای در حال توسعه، شبکه برق، ناپایدار و دارای کیفیت پایینی است که موجب قطع برق بصورت برنامه ریزی شده و یا بدون برنامه و اتفاقی در طول مدت قابل ملاحظه ای از روز می شود. همچنین تغییرات ناگهانی دامنه و فرکانس و شکل موج ولتاژ برق از دیگر مواردی است که می تواند به تجهیزات پزشکی آسیب زده یا کارکرد آنها را مختل نموده و بخشهای مختلفی از یک مرکز درمانی-پزشکی-آزمایشگاهی را از کار و سرویس دهی خارج نماید. همانطور که اشاره گردید، سیستمهای UPS، به دو منظور اصلی در شبکه برق استفاده می شوند:

  1. مجهز کردن سیستم برق به انرژی پشتیبان که بتواند در صورت قطع شبکه برق، بدون بروز وقفه ای، برق مورد نیاز تجهیزات و بارهای مصرفی متصل به خود را تامین کند.
  2. تجهیزات را در مقابل کیفیت نامطلوب برق شبکه حفاظت نماید.

   سیستمهای UPS، این دو هدف را در درجات مختلفی از کیفیت برآورده می کنند که به مشخصات الکتریکی، تکنولوژی طراحی و ساخت و قابلیتهای آنها بستگی دارد. سازگاری سیستم UPS و تجهیزات پزشکی، به جهت اطمینان از کیفیت مطلوب و کارکرد بدون بروز خاموشی و مشکل برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این راستا، محصولات یو پی اس invt، با اخذ استانداردها و تائیدیه های بین المللی از و همچنین استانداردهای سختگیرانه تر کشور استرالیا، سیستمهای یو پی اس متنوعی را برای کاربری در تجهیزات پزشکی ارائه داده است و همواره از جدیدترین تکنولوژی های طراحی سیستمهای یو پی اس، بهره برده است.

   تجهیزات الکتریکی در یک مرکز پزشکی/آزمایشگاهی، از لحاظ نوع بار و نحوه مصرف برق به سه دسته کلی تقسیم می شوند:

  1. بارهای غیر حساس
  2. بارهای حساس کنتاکتی
  3. بارهای حساس غیر کنتاکتی

   دسته اول معمولا در حالت عادی از برق شبکه و در صورت بروز خاموشی از ژنراتور تغذیه می شوند. دسته دوم بارهایی هستند که درصورت قطع برق می بایست بدون وقفه انرژی الکتریکی برای آنها تامین شود و نیاز به برق پشتیبان دارند اما در حالت عادی و وجود برق شهر، می تواند از طریق شبکه برق تغذیه شوند.دسته سوم بارهای حساسی هستند که همواره باید از برق شبکه ایزوله بوده و الزاما توسط سیستمهای UPS تغذیه گردند.

   بارهای غیر حساس    بارهای حساس کنتاکتی    بارهای حساس غیر کنتاکتی

   تهویه هوا، تلویزیونها،

   روشنایی مکانهای عادی   

   روشنایی مکانهای دارای اولویت   

   یخچالها، سانتریفیوژ ها

   سیستمهای کامپوتری

   سرور و مراکز داده

   آنالیزور خون، تجهیزات تصویر برداری   

   میکروسکوپ، یونیت دندانپزشکی و …

   سیستم اعلام و اطفاء حریق 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − سیزده =