سیستمهای کامپیوتری

        سیستمهای کامپیوتری

 

   امروزه، با توجه به اهمیت روز افزون مدیریت داده در تمامی مشاغل و صنایع، انسانها دائما در حال تولید داده به شکلهای گوناگون هستند که به نوبه خود مراکز داده بزرگتری نیز طلب می کند. از نیازهای اولیه هر مرکز داده (Data Center)، وجود منابع تغذیه انرژی  الکتریکی پرقدرت (برای مراکز داده بزرگ)، ثبات، پایداری و عملکرد مطمئن در کنار سهولت در ارتقا و گسترش آن در آینده می باشد. بطور عمومی، هر سیستم تغذیه جامع برای مرکز داده، دارای بخشهای زیر است:

  1. سیستم UPS با قدرت مناسب
  2. واحد انشعاب و توزیع (تابلو برق یا ست Power Destributor)
  3. بانکهای باطری
  4. سیستم تغذیه DC مخابراتی
  5. سیستم نظارت

   تصویر فوق، راهکار تغذیه استاندارد invt را برای مراکز داده (Data Center) کوچک و متوسط نمایش می دهد. سیستم تغذیه قدرت، تهویه هوا (Air Conditionning) و سیستم نظارت و کنترل اجزای اصلی این ساختار را تشکیل می دهند. بنابر نیاز، تجهیزات UPS بصورت موازی، جهت توسعه به سیستم اضافه می شود. 

   منبع برق ورودی از ژنراتور و برق شهر، توسط تجهیزات ATS به واحد توزیع قدرت (PDU) انتقال داده می شود تا طبق شرایط و نیاز کاربر، بتواند منبع انرژی مورد نظر را انتخاب نماید. منبع تغذیه DC مخابراتی-کامپیوتری و سایر تجهیزات به PDU متصل می گردد. با توجه به نیازهای مختلف پروژه، کاربر می تواند از سیستم UPS مرکزی و یا سیستم UPS توزیعی استفاده نماید. ساختار UPS مرکزی معمولا برای سیستمهای توان بالا استفاده می شود تا تمام بارهای حساس را تغذیه کند و سیستمهای UPS توزیعی برای تغذیه چند بار مختلف و مجزا در پروژه اجرا می شود.

   مزیت ساختار مرکزی نسبت به ساختار توزیعی، قرار گیری تمام UPS ها و کابینت های باطری در یک محل و مدیریت و سرویس آسانتر سیستم است و مزیت ساختار توزیعی، امکان استفاده از UPS های گوناگون با مشخصات و قابلیتهای متفاوت با توجه به بار آنها بوده اما سرویس و نگهداری و رعایت شرایط محیطی و توزیع قدرت در آن پیچیدگی ها و هزینه بیشتری را در بر دارد.

   برای سیستمهای UPS مرکزی، استفاده از محصولات UPS ماژولار برای مراکز داده و کامپیوتری توصیه می شود. چرا که ارائه توان های بزرگ، در فضایی محدود و توسعه در آینده، به سهولت امکانپذیر می گردد.

   برای توضیحات تکمیلی در ارتباط با سیستمهای تغذیه UPS مراکز بزرگ داده و اینترنت (Data Center & Internet Service Provider) به این تارنما مراجعه فرمائید.

 

 

  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + هجده =